Професионален алуминиумски профил, производител на алуминиумски прозорци и врати во Кина.
Јазик

Дозволете прозорецот да ве одржува удобно и топло

март 11, 2022

Истиснувањето на рамката од алуминиум и вратата се дел од зградата. Производителот на алуминиумски прозорци Xingfa ви го кажува знаењето за прозорците.

Испратете го вашето барање

Кина стана голема земја која троши енергија. И енергијата стана едно од прашањата погодени од економијата. Со зголемениот степен на препознавање на еколошки, се зголеми и технологијата на топлинска изолација на градежните конструкции.Истиснување на рамката од алуминиум и вратата се дел од зградата, кој е патека за поврзување на внатрешното и надворешното. Имањето правилен правец на алуминиумски прозорец и врата, локација и добра топлинска изолација на прозорецот и вратата го прават животот поудобен.


Во зима, студениот воздух може да се прикраде во куќата без систем на радијатор или топлинско-изолациони прозорци и врати. Изведбата на топлинска изолација е исто така важна. Иако не е толку добар како бетонски ѕид, тој сепак ја намалува загубата на топлина и потрошувачката на енергија ако избирате квалитетни термопауза на прозорци и врати.


1. Топлинската изолација е основна функција која е важен мерен стандард. Воздушноста е осигурување на топлинска изолација. 


Од температурна гледна точка, алуминиумските прозорци и врати користат повеќекоморен термички алуминиумски систем. Дизајнот со повеќе комори го намалува преносот на топлина за време на протокот на воздух, ја изолира просторијата и ја одржува собата топла.


2. Гумените ленти за запечатување се користат долгорочно за да се спречи ладниот воздух да се прикраде.


Топлинската изолација е важна за непропустливост на целиот алуминиумски прозорец и врата. Рамките се повеќеслојни дизајни кои користат квалитетни гумени запечатувачки ленти за да се намали протокот на воздух и преносот на топлина. Користењето термоизолациски ленти помеѓу профилите го намалува преносот на топлина од внатре кон надвор. Бесшевниот прозорец ја одржува просторијата уште потопла.

3. Стаклото го попречува студот да се прикраде.


Стаклото зема најголема загуба на енергија за цел систем на прозорци. Затоа, стаклената изолација е исто така важна. Обично, го заменува стаклото со шупливо стакло или сложено стакло. Секое парче шупливо стакло е наполнето со инертен гас во средината за да се намали преносот на топлина и да се зголеми топлинската изолација.4. Без квалитетен метален хардвер, перформансите на алуминиумските прозорци и врати исто така може значително да се намалат.


Металниот хардвер, исто така, влијае на искуството на користење на прозорецот и непропустливоста на воздухот при затворање. Ако затегнатоста на воздухот е незадоволителна, можеби нема да може да ја изолира храната што се пренесува нанадвор. Значи, изборот на квалитетен метален хардвер е да се обезбеди отворена флуентност, безбедност на прозорци, стабилност, топлинска изолација и непропустливост на воздухот.

Водечка е Xingfa Aluminium, основана во 1984 година производител на алуминиумски прозорци во Кина. Алуминиум Xingfa има пет фабрики во Кина, која се наоѓа во округот Фошан Сити Саншуи, округот Фошан Сити Нанхаи, провинцијата Џиангкси, градот Јичун, провинцијата Хенан, градот Чинјанг, провинцијата Сечуан, градот Ченгду.&развој и соработка со домашни и прекуокеански научно-истражувачки институти. Потпирајќи се на сопствените четири национални и пет провинциски Р&D платформи, Xingfa секогаш одржува блиска соработка на индустријата, универзитетот и истражувањето за да обезбеди силна гаранција за подобрување на способноста за истражување и развој на технологијата на компанијата, со што се формира основна компетентност во сопствена сопственост.


Испратете го вашето барање