Професионален алуминиумски профил, производител на алуминиумски прозорци и врати во Кина.
Јазик

XINGFA алуминиумска ограда Автоматско заварување прави паметно производство

јуни 04, 2022

Алуминиумот Xingfa е водечки снабдувач на алуминиумски огради во Кина. Алуминиумскиот парапет е широко користен во нашата куќа.

XINGFA алуминиумска ограда Автоматско заварување прави паметно производство
Испратете го вашето барање


Во сегашното сложено пазарно опкружување, успешно интегрирање на автоматизацијата, дигитализацијата, паметниот робот е клучот за обезбедување на ефикасност и издржливост на синџирот на снабдување. Во последниве години, со развојот на паметната контрола, XINGFA инсистира на зголемување на квалитетот на производот, стабилноста, како и зголемување на ефикасноста, намалување на трошоците со воведување уреди за паметна контрола и надградба на производството на автоматизација.Алуминиумска ограда е еден од извонредните примери.

 

Во овие денови, во работилницата за длабока обработка на XINGFA, има сосема нов манипулатор за автоматско заварување кој ефикасно работи на лице место. Оградите се направени од алуминиумски профили со неопходно процесно заварување, кое се препорачува автоматско заварување.

 

Според XINGFA,алуминиумски парапет нарачката за производство се зголеми неодамна, но процесот на заварување обично е надвор од распоредот што сè уште не може да ја задоволи навремената испорака дури и се спроведува прекувремено производство. За да најде подобро решение, XINGFA во последните години воведе роботи за производство на автоматско заварување. До раната фаза на тестирање и прилагодување, капацитетите покажуваат стабилен и висок принос на производи во 24/7 работа. Успешно ги намали трошоците за производство, го намали притисокот на работната сила и особено за време на глобалната пандемија, автоматската машина е лесна за управување и помогна да се намалат ефектите од избувнувањето и карантинот на работите и производството, зголемувајќи ја ефикасноста, брзината и приносот.

  

„Со намалување на околу 30 илјади трошоци за работна сила секој месец, трошоците за објектите ќе бидат покриени за пет години, тој е издржлив повеќе од 10 години.“ Надзорникот на работилницата за прецизност на XINGFA Sanshui, г-дин XIE изјави дека.

 

Производите со висок квалитет се од модерна линија за склопување на автомобили. КСИНГФА како а водечкикомпанија за алуминиумски профили во индустријата внимателно го следи трендот на пазарот и им служи на нашите клиенти со континуирано инвестирање во паметно и интелигентно производство, вклучувајќи фабрички капацитети и линија за склопување на автомобили. Покрај тоа, XINGFA инсистира на имплементација на севкупна деловна автоматизација, дигитализација и интелигенција со цел да биде конкурентен и да создаде повеќе вредности и идна животна среќа.

 


Испратете го вашето барање