Pse sistemi diellor fotovoltaik përdor aliazh alumini?

dhjetor 28, 2022

aliazh alumini mund të përdoret gjithashtu në aksesorët fotovoltaikë diellorë, pllakat e baterive, kutitë e baterive dhe aksesorët e tjerë të pezullimit.

Dërgoni kërkesën tuaj

Koncepti i Zhvillimit të Vazhdueshëm tani është thellësisht i rrënjosur në mesin e njerëzve dhe komercializimi i sistemit fotovoltaik diellor tani është zgjeruar në të gjithë botën. Zhvillimi i teknologjisë dhe ulja e kostos tani kanë treguar një të ardhme të mundshme. Shumë vende e kanë vendosur burimin e energjisë diellore fotovoltaike si industri kryesore të energjisë, të cilat janë përdorur dhe aplikuar gjerësisht.

 

Njësia e baterisë e sistemit fotovoltaik diellor është bërë nga silikoni monokristalor dhe xhami i kalitur, i cili është i brishtë. Prandaj, kërkohen korniza mbrojtëse. Do të jetë qark i shkurtër ose goditje elektrike nëse korniza nuk është e instaluar. Sot, kornizat janë bërë kryesisht nga aliazh alumini.


Përparësitë e përdorimit të aliazhit të aluminit për korniza dhe aksesorë:

 

1. E lehtë, dendësia e aluminit është një e treta e çelikut të hekurit, por kostoja është e ngjashme. Nga këndvështrimi i kontrollit të kostos, aliazh alumini është një zgjedhje e volitshme dhe ekonomike për sa i përket kostos së transportit dhe instalimit.

 

2.  Anti-korrozioni, aliazh alumini parandalon oksidimin i cili është aplikuar gjerësisht në arkitektë, industri dytësore. Gjithashtu mund të anodizohet dhe trajtime të tjera sipërfaqësore për pamje të theksuar dhe performanca kundër ndryshkut.

 

3. Kufiri i elasticitetit, fortësisë dhe qëndrueshmërisë është i lartë, gjë që nuk është e lehtë të deformohet dhe të mbrohet mirë bateria.

 

4. Qëndrueshmëria, jeta e përdorimit të aliazhit të aluminit është rreth 30-50 vjet. Dhe njësia e baterisë zgjat rreth 20-25 vjet, që do të thotë se aliazhi është plotësisht i kënaqur.

 

5. E gjelbër dhe e riciklueshme, aliazhi është i riciklueshëm dhe në përputhje me ekonominë dhe riciklueshmërinë.

Përveç kornizave dhe mbështetësve, aliazh alumini mund të përdoret gjithashtu në aksesorët fotovoltaikë diellorë, pllakat e baterive, kutitë e baterive dhe aksesorët e tjerë të pezullimit.


Dërgoni kërkesën tuaj