Dritarja juaj ka rrjedhje? 2 mënyra për ta kontrolluar atë

korrik 12, 2023

Përjetimi i rrymave të ftohta në ambiente të mbyllura në një ditë me erë është një dukuri e njohur në shumë rajone në Kinë.

Dërgoni kërkesën tuaj

Përjetimi i rrymave të ftohta në ambiente të mbyllura në një ditë me erë është një dukuri e njohur në shumë rajone në Kinë. Dritaret e mbyllura në mënyrë të pamjaftueshme të shtëpisë mund t'i lënë banorët të ndihen aq të ftohtë në ambiente të mbyllura sa do të ishin jashtë.

1.Sigurimi i një brendshme të ngrohtë:

Arritja e ngrohtësisë në ambiente të mbyllura duke mbajtur larg rrymat e ftohta varet shumë nga ajrosja e dritareve. Qëndrueshmëria dhe dizajni i shiritave izolues gome luajnë një rol kryesor në rritjen e ajrosjes. Përmirësimi në shirita gome më të butë mund të përmirësojë ndjeshëm vetitë e izolimit të ajrit. Për dyert ose dritaret rrëshqitëse, zgjedhja e furçave cilësore është thelbësore për të parandaluar depërtimin e pluhurit dhe papastërtisë nëpër boshllëqe.

Fortësia e produktit: Cilësia e materialit të dritareve ndikon gjithashtu në rezistencën e tyre ndaj erës dhe rrjedhjeve të nxehtësisë. Produktet me fortësi të ulët dhe rezistencë ndaj presionit të erës janë të prirur ndaj deformimeve me kalimin e kohës, duke kompromentuar ajrosjen. Zgjedhja e markave me reputacion me pajisje të avancuara prodhimi dhe respektimi i standardeve të cilësisë ISO9001 siguron dritare dhe dyer me performancë të shkëlqyer ajrosjeje, izolimi ndaj ujit, rezistencë ndaj zhurmës dhe performancë të presionit të erës.

Pajisje metalike: Aksesorët metalikë të fortë dhe të qëndrueshëm janë thelbësorë për t'i bërë ballë erërave të forta dhe për të parandaluar deformimin. Pikat e kyçjes duhet të shpërndahen në mënyrë të barabartë dhe paralele, me pikat e kyçjes së sipërme dhe të poshtme të kënduara në mënyrë të përshtatshme për të siguruar ajrosje. Proceset strikte të montimit janë jetike për të parandaluar rrjedhjet, ndërsa minimizimi i boshllëqeve midis mureve dhe dritareve është thelbësor për të parandaluar rrjedhjen e pluhurit, papastërtisë dhe ujit të shiut.

2. Mirëmbajtja dhe kontrollet:

Mirëmbajtja dhe kontrollet e rregullta janë të nevojshme për të siguruar ajrosje të vazhdueshme. Një procedurë e thjeshtë e vetëkontrollit përfshin ndezjen e një qiri ose cigareje pranë kornizave të dritareve. Nëse tymi ngrihet drejt lart, kjo tregon ajrosje superiore. Megjithatë, nëse tymi lëkundet ose përdridhet, sugjeron ajrosje më të ulët.

Zgjidhjet DIY: Pronarët e shtëpive mund të përmirësojnë ajrosjen duke blerë vula plastike të dritareve për të mbushur çdo rrjedhje. Përveç kësaj, boshllëqet midis kornizave dhe mureve mund të mbushen me beton ose stiropor. Ndërsa betoni është me kosto efektive dhe i qëndrueshëm, ai mund të mos mbyllë plotësisht boshllëqet dhe mund të ndikohet nga zgjerimi termik. Nga ana tjetër, stiropori është i butë, elastik dhe i pandikuar nga ndryshimet termike, duke siguruar ajrosje dhe izolim të besueshëm.

Adresimi i rrjedhjeve: Rrjedhjet midis kornizave dhe mureve mund të ndodhin për shkak të ndërtimit të nxituar ose ndërtesave të vjetruara. Në raste të tilla, pronarët e shtëpive duhet të angazhojnë specialistë ose ndërtues për të mbushur boshllëqet dhe për të kryer mirëmbajtjen për të siguruar ajrosje dhe izolim afatgjatë, veçanërisht përpara kushteve të rrezikshme të motit.Dërgoni kërkesën tuaj